Καλαμάρι Μεσσηνιακού Κόλπου
ΥΛΙΚΑ για το καλαμάρι
- Καλαμάρι φρέσκο μέτριο μέγεθος 1τεμΟύζο Καλαμάτας 100ml
- Κόκκοι μαύρο πιπέρι 20γρ
- Γλαστρούλα με μάραθο 1τεμ
- Θαλασσινό νερό
- Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας (Ελλαδικό) 250ml
ΥΛΙΚΑ για τα κρουτόν ούζου
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρΟύζο Καλαμάτας 100ml
- Αυγά χωριάτικα 2τεμ
- Εμφιαλωμένο νερό 500ml
- Μαγειρική σόδα 25γρ
- Ηλιέλαιο 500mlΓια την Μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς:
- Μαγιονέζα καλής ποιότητας εμπορίου 150γρ
- Πάστα από μελάνι σουπιάς 25γρ
- Αλάτι ανθός Μάνης 50γρ
- Λεμόνια 2τεμ
ΥΛΙΚΑ για το πέστο αγριομάραθου
- Γλαστρούλα με μάραθο 1τεμ
- Κουκουνάρι 50γρ
- Σφέλα 100γρ
- Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας (Ελλαδικό) 250ml
- Λεμόνι 1τεμ
Καλαμάρι Μεσσηνιακού Κόλπου με τραγανά κρουτόν Ούζου, μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς και πέστο αγριομάραθου.