Μεσσηνιακή ποικιλία
ΥΛΙΚΑ για την ποικιλία
- ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΞΕΡΑ ΝΤΟΠΙΑ
- ΤΖΑΤΖΙΚΙ
- ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ
- ΠΑΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΜΑΥΡΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
- ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
- ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
- ΤΟΜΑΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΑΤΣΑΡΗ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΑΝΗΣ
- ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
- ΣΦΕΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ για τα χοιρινά παϊδάκια
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΚΟΡΤΕΖΙΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΙΖΟΛΑ
- ΝΕΡΟ
- ΑΛΑΤΙ
- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΧΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
- ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
- ΡΙΓΑΝΗ
- ΘΡΟΥΜΠΙ
- ΧΥΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΛΕΜΟΝΙ
- ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
- ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ολόκληρες τις κορτεζίνες σε μείγμα με νερό και αλάτι (1λιτ νερό για 80γρ αλάτι) στο ψυγείο για 4 ώρες. Προετοιμάζουμε την μαρινάτα με τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πινέλο αλείφουμε τις κορτεζίνες από όλες τις πλευρές. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο 200 για 45 λεπτά – 1 ώρα περίπου.
(Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για να μη μας κολλήσουν)
Κόβουμε σε παϊδάκια και σερβίρουμε.
(Οι χοιρινές κορτεζίνες είναι μια νέα εκδοχή – παραλλαγή του παραδοσιακού γουρουνόπουλου και συνοδεύει άψογα τις καλοκαιρινές ποικιλίες.)